Brickland


Brickland is een project dat we hebben aangepakt met onze practice enterprise Designosource. Meer informatie over Designosource vind je hier.

Brickland is een tweedelig project voor een klant die een interactieve documentaire wilde maken over de Rupelstreek te Antwerpen. Hiervoor werden 2 bedrijven gecontacteerd die ieder een eigen versie maakte. Het ene bedrijf maakte een interactieve documentaire in HTML en wij werden opgedragen om met Klynt te werken, een programma dat het mogelijk maakt om een documentaire samen te stellen met een drag & drop systeem. Omdat we hier niet met onze development skills konden uitpakken, was design heel erg belangrijk.

Het Concept

Het andere bedrijf heeft een soort van Netflix achtige website gemaakt waar je al het film materiaal kan bekijken maar wij wilden het creatiever aanpakken. De Rupelstreek heeft een rijke geschiedenis die vrijwel bekend staat om zijn steenbakkerijen en kleiputten die er nu ook nog te vinden zijn, maar dan in modernere vorm. Zo zijn we op het idee gekomen om met tegels te werken om het landschap te ontwerpen.

De Structuur

Er zijn drie belangrijke periodes te herkennen: bloei, verval en herrijzenis maar in elke periode is de eerste nog duidelijk zichtbaar. Daarom mocht het landschap niet te veel afwijken ten opzichte van de andere periodes maar herken je wel duidelijk nieuwe elementen of oude, maar dan in een modern jasje.

designo

Het Resultaat

Opgelet! Het programma Klynt is nog in beta versie en is nog volop in ontwikkeling, maar we hebben er het beste van proberen maken. Daarom zal je merken dat sommige graphics traag of zelfs niet laden. Beetje geduld dus ;-)

  • designo
  • designo
  • designo
designo