Alumni Werking


De campagne websites voor Alumni Werking hebben we aangepakt met onze practice enterprise Designosource. Meer informatie over Designosource vind je hier.

Alumni Werking is een soort van organisatie binnen de opleiding Interactive Multimedia Design aan de Thomas More Hogeschool die ervoor zorgt dat oud-studenten nog een keertje samenkomt op events. Zo organiseert de opleiding coding-olympics, sprekers die over hun job over bedrijf vertellen, workshops, ... alles wat met de web sector te maken heeft en interessant kan zijn voor de studenten.

Het Concept

Alumni Werking wilde graag twee campagne websites: een informatieve website voor de inspiratiebeurs en een dynamische website voor het tienjarige bestaan van de opleiding.

De inspiratiebeurs is een event waar de eerste en tweedejaars hun project voorstellen waar ze de tweede semester aan gewerkt hebben. 1IMD werkte rond een rijkere museumbeleving voor, tijdens of na een museumbezoek. 2IMD maakte apps om de toeristische sector digitaler te maken. De website moest puur informatief zijn maar moest toch de bezoeker zin doen krijgen om inspiratie te komen op doen en een lekkere hamburger te komen eten in het gezelschap van studenten, oud-studenten, docenten en mensen uit de sector.

De website voor het tienjarige bestaan mocht interactiever zijn. Zo moesten we een manier bedenken om oud studenten warm te maken om in oktober samen de verjaardag te vieren en herinneringen op te halen. Daarom hebben we een tijdlijn ontwikkeld waar je events uit je studententijd op IMD kan posten via je Facebook account. Dit werkt dus als conversation starter: je scrollt door de tijdlijn, je komt events tegen gepost door mensen uit je studententijd en spreekt met elkaar af om naar de 10 verjaardag te komen.

Het Resultaat

  • designo
  • designo